Гуманітарний штаб Житомирської ОВА за 6 місяців отримав майже 1300 запитів від громад області

Гуманітарний штаб Житомирської ОВА за 6 місяців отримав майже 1300 запитів від громад області

Від початку повномасштабного вторгнення Житомирська область отримує гуманітарну допомогу від волонтерів, небайдужих громадян, бізнесу, а також від обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Міжнародної організації з міграцій, ЮНІСЕФ, Карітас-Спес Україна; Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини, благодійної організації «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ГУДВІЛЛ» та інші. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«Гуманітарний штаб Житомирської ОВА за 6 місяців отримав майже 1300 запитів від територіальних громад області щодо потреб в допомозі особам, які потрапили у складні життєві обставини, в тому числі внутрішньо переміщеним особам. 

Допомога надходить з 12 країн: Польщі, Румунії, Словенії, Нідерландів, Італії, Португалії, Чехії, Швейцарії, Німеччини, Франції, Іспанії, Туреччини та ряду областей України», – йдеться у повідомленні. 

Штабом з гуманітарної допомоги вже виділено найнеобхідніше для громад області. З урахуванням їх потреб передано 2 600 тонн різних видів гуманітарної допомоги. Це продуктові набори, засоби гігієни, постільна білизна, ліки, ковдри, матраци тощо. 

Гуманітарна допомога перебуває на особливому контролі Житомирської обласної військової адміністрації. Робота триває.