Дітей із сімейних форм виховання, яких прихистила Житомирська громада, привітали з Днем родини (ФОТО)

Дітей із сімейних форм виховання, яких прихистила Житомирська громада, привітали з Днем родини (ФОТО)

Діти ДБСТ, з прийомних та опікунських сімей, які знайшли прихисток у нашій громаді, а також новостворені прийомні та опікунські сім’ї отримали подарунки. До Дня родини їх привітав БО «БФ Компас Житомир». Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Від початку війни Житомирська громада прийняла 15 родин, у яких виховується 32 дитини-сироти та дитини, позбавлевлені батьківського піклування. Це сім'ї з Херсонщини, Луганщини, Донеччини, Одещини, Харківщини, Запоріжжя та ін.

З-поміж них – і ДБСТ родини Бутенків з Херсонщини. Пані Руслана, мама-вихователька, розповідає про своїх дітей: «Макарчику – 7, Таї – 12, Стасику – 13, Лідії – 9. А Каті вже 18, та вона вирішила ще не залишати нашу родину. Вчиться на соціального педагога в університеті ім. Івана Франка».

У родині Бутенків всі малюють та співають. «Картину, яку сьогодні ми подарували капелану, створювали всі разом», – потішаються Тая і Ліда.

У творчій смї ‘і і до тварин ставляться з любов'ю. «Лабрадора, таксу і кота ми забрали із собою. 12 годин їхали до Житомира. Там, у Херсонській області, всі будинки пошкоджені та все заміновано, і наше селище Нововоронцовка також», – розповідає пані Руслана. Каже, у Житомирі дітям подобається. «Зараз тут краще для їхнього розвитку. Вчора Стасик, наприклад, відвідав заняття, на якому з підлітками займався психолог. Стасик розповідав про свою мрію – хоче стати футболістом», – говорить мама-вихователька.

Вже майже рік у Житомирі проживає і прийомна сім’я Оксани та Сергія Сагайдаків, що приїхала з Каховського району Херсонщини.

«Наше село Горностаївка під окупацією, тому про повернення і не думаємо. Діти відвідують ліцей №36. Їм подобається. Беруть участь в соціально-освітньому проєкті «Допомога поруч», у різних майстеркласах», – розповідає пані Оксана. Каже, родина в них велика – четверо прийомних дітей – п'ятеро дітей.

«Нам дали хороше житло, поруч біля нас мешкають родини з Херсона, Харкова та Авдіївки. Михайлик і Аня вже записалися на секцію з футболу», - каже прийомна мама.

Горностаївка і Нововоронцовка – села, що розташовані на березі Каховського водосховища. Обстстріли, замінування, підрив Казовської ГЕС – через невтішну ситуацію на Херсонщині далеких планів ці родини не будують і кажуть, що Житомир ствв для них другим домом.