Понад 63 млн грн – розрахована шкода через засмічення двох земельних ділянок в Житомирі внаслідок руйнувань, спричинених ворожими ракетними атаками

Понад 63 млн грн – розрахована шкода через засмічення двох земельних ділянок в Житомирі внаслідок руйнувань, спричинених ворожими ракетними атаками

Фахівці Інспекції провели обстеження об’єктів нерухомого майна на двох земельних ділянках у межах м. Житомир з метою здійснення розрахунку шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок російських ракетних ударів навесні минулого року. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Йдеться про засмічення земельної ділянки на площі 138 м2 по вул. Чуднівській через часткове руйнування житлового будинку та засмічення земель житлової та громадської забудови площею 1 401 м2  по пр. Миру, яке відбулось внаслідок часткового руйнування будинків та споруд в результаті ворожих ракетних атак.

Загальний розмір завданої шкоди – понад 63 млн грн (3 633 900,00 грн і 59 514 480,00 грн відповідно)», – йдеться у повідомленні.

Матеріали за вказаними фактами Інспекцією скеровано до Житомирської обласної прокуратури для вжиття заходів реагування в межах наданих повноважень.

Довідково: Загальна площа забруднених в результаті російської військової агресії ґрунтів на території Житомирської та Рівненської областей – 80, 8 тис м2, засмічених – близько 2,9 тис м2. Загальна сума розрахованих Інспекцією збитків за забруднення та засмічення земель – понад 456 млн грн.