Пільги для постраждалих територій внаслідок Чорнобильської катастрофи залишаються

Пільги для постраждалих територій внаслідок Чорнобильської катастрофи залишаються

Сьогодні, 07 липня, відбулася робоча зустріч начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, на якій обговорили проєкт постанови Кабінету міністрів України про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Постанова передбачала скасовування 3-ої зони відчуження на певних територіях, які постраждали внаслідок Чорнобильській АЕС. Відповідну постанову Кабмін оприлюднив 1-го липня.

«Житомирщина сильно постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, тож жителі багатьох населених пунктів області, які належать до 3-ї зони радіоактивного забруднення, зараз отримують низку пільг, які могли бути скасовані через перегляд зонування. Це позбавило б тисячі людей доплат до пенсій, дітей безкоштовного харчування в школах, а також призвело б до скасування низки інших соціальних пільг», — зазначив Віталій Бунечко.

У ході зустрічі керівництву області вдалося досягти домовленості про зняття даного проєкту постанови у поточній редакції з подальшого розгляду з метою доопрацювання. 

Тож усі пільги, які отримують жителі постраждалих територій внаслідок Чорнобильської катастрофи, залишаються.