Прокуратура Житомирщини попередила вибуття з користування ЗСУ земель площею 2,5 га, вкритих лісом

Прокуратура Житомирщини попередила вибуття з користування ЗСУ земель площею 2,5 га, вкритих лісом

Суд задовольнив позов Житомирської окружної прокуратури та визнав протиправним і скасував рішення сільської ради про надання приватним особам дозволу на відведення землі, яка насправді перебуває у користуванні Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Як результат – прокуратура попередила вибуття з користування ЗСУ значної площі земель лісогосподарського призначення.

«Йдеться про Станишівську сільську раду Житомирського району, яка у серпні минулого року прийняла рішення про надання дозволу благодійному фонду на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення 2,5 га землі в оренду для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення.

Згідно рішення, передбачалося формування такої земельної ділянки за рахунок земель Зарічанського військового лісгоспу», – йдеться у повідомленні.

Проте такий дозвіл надано незаконно.

Встановлено, що це земля державної власності, яка перебуває у постійному користуванні Збройних Сил України. Тому розпоряджатися такою землею може лише Житомирська обласна військова адміністрація за погодженням з Міністерством оборони України, з відповідною згодою ЗСУ на  її вилучення.