Сергій Шищенко: про підготовку до УПЛ U19, селекцію в команду та завдання на сезон

Сергій Шищенко: про підготовку до УПЛ U19, селекцію в команду та завдання на сезон

Команда ФК «Полісся» U19 кілька днів тому розпочала підготовку до виступів в Українській Прем’єр-Лізі U19. Футболісти проводять навчально-тренувальні збори в Ужгороді і мають насичений графік: окрім тренувань під час підготовки «Полісся» U19 проведе чотири спаринги. Про це повідомляє пресслужба ФК «Полісся».

Головний тренер «Полісся» U19 Сергій Шищенко в інтерв’ю розповів про календар спарингів, завдання на збір та розказав які цілі керівництво клубу ставить перед командою в УПЛ U19.

З якими командами в планах зустрітись на зборах?

Перш за все, я хочу подякувати президенту нашого клубу Геннадію Владиславовичу Буткевичу за ті гарні умови, які створені для команди U19 в Ужгороді. На сьогодні ми вже зіграли дві гри — одну з «Минаєм» U19 та першоліговим харківським «Металістом» (розмова з тренером була записана 8 липня в день ігор, — ред.).

12 липня запланований матч з місцевою обласною командою, на 15 липня запланований матч з командою «Скала-Стрий», а вже по поверненню зі зборів, 22 липня, зіграємо з «Металіст 1925».

Які головні завдання на збори для команди «Полісся» U19?

Перш за все, в нас великий відбір футболістів, тобто дуже багато хлопців на перегляді. Ми повинні оцінити їх якості і можливості для того, щоб вирішити, чи запрошувати їх до нашої команди. Ми вже зробили великий відбір, в нас було більше 60 хлопців з різних куточків України. З них ми відібрали 30 футболістів, які зараз поїхали з нами на збори.

Тому наша головна задача — награти взаємодію в команді, попрацювати тактично і створити команду збалансовану у всіх лініях, тому що хлопці ніколи одне з одним не грали і не взаємодіяли.

Яким командам Української Прем’єр-Ліги U19 потрібно приділити при підготовці більшу увагу?

Чемпіонат U19 кожен рік змінюється в плані сили. Я вже працював в чемпіонаті U19, коли працював в «Шахтарі» і потім слідкував за чемпіонатом. Я, звісно, помічав як рівень і якість чемпіонату падала, тому я не можу сказати яким він буде зараз, але він все одно буде не простий. Перш за все для команди.

Суперники — це команди з різними тактичними схемами та з різним підбором гравців, є сильні клуби такі як «Рух», «Шахтар», «Динамо»… Ті клуби, які на юнацькому рівні виглядали достойно. Але, звісно, ми будемо приділяти увагу будь-якій команді, розбирати, аналізувати, для того щоб краще підготуватись до кожної окремої гри.

Які цілі стоять перед командою на сезон?

Найголовніше — створити боєздатну команду для створення конкуренції на полі.