Унікальні активності та компенсація житомирянам за пошкоджене житло: рішення виконкому (ВІДЕО)

Житомиряни, чиї будинки постраждали внаслідок ворожих обстрілів продовжують отримувати компенсації від міської ради. Цього разу таких домівок — 7, заявили на виконкомі.

Ще 4 заявникам у відшкодуванні відмовили, бо один будинок зруйнований ущент і потребує більшого фінансування. Частині громадянам у відновленні допомогли благодійні фонди, частина – справилася самотужки, а от чи повернуть цим людям кошти – невідомо.

«На жаль, проєктом не передбачено. Чекаємо зміни, ці питання ставляться на зустрічах та семінарах», — каже заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

«А якщо людина сама зробила?», — питає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Також під час засідання прийняли рішення дозволити проведення заходу «Майстерня міста Житомир 2023». Цей фестиваль стане 7-м за рахунком та триватиме з 20 по 22 липня на Новому Бульварі. За ці три дні, каже директор комунальної установи "Агенція розвитку міста", на житомирян чекатиме 44 унікальні локації.

А ще спортивні активності, висадка дерев та арт-терапія, для участі в останньому буде розроблено й попередню онлайн-реєстрацію, адже усі активності безкоштовні для відвідувачів, але матимуть обмежену кількість місць. Розповів керівник установи й хто фінансово підтримав в організації цих заходів.

Враховуючи військовий стан, на випадок повітряної тривоги усі активності будуть зупинені і робота продовжуватиметься тільки після відбою.