БО «Милосердя та Здоров’я» передали військовим мінішпиталь на колесах та медичне устаткування (ВІДЕО)

Мінішпиталь на колесах. Так можна назвати реанімобіль, котрий благодійники передали одному з підрозділів Житомирщини. Мобільні розміри, коробка автомат та усе необхідне всередині: від рюкзака бойового медика до монітора пацієнта.

Авто оснащене електроенергією. Може перевозити одночасно двох пацієнтів та групу медиків. Кожна полиця наповнена медикаментами та речами першої необхідності. Передали автівку благодійники від «Милосердя та Здоров’я» та за підтримки небайдужих з Бельгії.

Самі ж військові медики кажуть, такі автівки вкрай важливі і збільшують шанси врятувати життя наших бійців. І хоча у підрозділі є транспорт, оснащення всередині не вистачає.

Ознайомившись з одним із таких рюкзаків медики кажуть, це дороговартісна річ у всіх сенсах цього слова. Коштує він близько 60-ти тисяч гривень, а виконує головну функцію – рятує життя.

А ось індивідуальні аптечки, кажуть медики, у ціні золота на передовій. Вони надзвичайно важливі, але їх часто не вистачає. До того ж виготовлені вони за НАТОвськими стандартами.

Усього ж на таку допомогу благодійники витратили близько 50 тисяч євро. Кажуть, авто пройшло необхідне ТО і повністю готове до роботи. Основною метою, якою керуються волонтери, називають перемогу, тож роблять усе заради її наближення.