Для дітей постраждалих внаслідок російського терору триватиме проведення ІІ зміни в стабілізаційно-реабілітаційному таборі

Для дітей постраждалих внаслідок російського терору триватиме проведення ІІ зміни в стабілізаційно-реабілітаційному таборі

Від сьогодні, 17 липня, до 6 серпня 2023 року, відповідно до запрошення БО «Благодійний фонд «ХОУП.ЮА», заплановано проведення ІІ зміни в стабілізаційно-реабілітаційному таборі для дітей ВПО з ознаками посттравматичного стресового розладу «Hope Kids» для 39 дітей військовослужбовців ЗСУ та ВПО з ознаками посттравматичного стресового розладу, які стали свідками чи пережили окупацію, насильство, а також дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт, які постраждали від наслідків російського терору, віком від 10 до 14 років. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

До складу групи включені діти пільгових категорій: 

  • 8 дітей з Коростенського району; 
  • 18 дітей Житомирського району;
  • 9 дітей Бердичівського району; 
  • 4 дитини Звягельського району. 

«Hope for Kids» — програма психологічної стабілізації та реабілітації, що спрямована на допомогу дітям, які зазнали травм під час війни, отримали посттравматичний стресовий розлад, пережили насильство, були позбавлені батьківської опіки, стали сиротами або постраждали від наслідків російського терору. 

Головною метою є стабілізація емоційного стану та відновлення дітей після травматичного досвіду, збереження, стабілізування, відновлення або компенсації порушених психічних функцій, якостей, особистого та соціального статусу особи, сприяння психосоціальній адаптації до зміненої життєвої ситуації, осмислення досвіду, отриманого в екстремальній ситуації, та застосування його в житті. 

Авторами програми є команда професійних фахівців — психіатрів та психотерапевтів Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Леся Підлісецька та Марія Сковрон. 

Табір буде проходити на базі санаторію Санаторій «Молдова» в Трускавці. 

Від’їзд дітей на оздоровлення до стабілізаційно-реабілітаційному таборі для дітей з ПТСР Hope Kids на І оздоровчу зміну відбувся 16 липня 2023 року.