Білі плями та хімічний запах: жителі Довжика виявили скид у річку (ВІДЕО)

Жителі села Довжик виявили білі плями у річці. Подія сталася 13 червня, щоб дослідити походження та небезпечність скиду на місце викликали працівників державної екологічної служби.

Невідому рідину скидали на ґрунт і вже далі вона текла у річку.

«З метою встановлення фактів забруднення екологічної інспекцією було відібрано проби даного скиду. І також воду вище та нижче течії з метою встановлення фактів імовірного забруднення.. Також у зв’язку з тим, що цей скид здійснювався по рельєфу місцевості, інспекцією було відібрано проби землі, проби ґрунту», — каже заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Сергій Малярчук.

Фахівці екологічної інспекції викликали правоохоронців.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського районного управління, працівники якої зафіксували усі обставини діяння. Нині за вказаним фактом проводиться перевірка, поліцейські встановлюють власників території і власників самого колодязю, звідки відбувався витік рідини», — говорить старший інспектор з комунікацій Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Наразі працівники Держекоінспекції проводять дослідження відібраних матеріалів.

Яке покарання чекає на винуватців забруднення водойми та ґрунту у селі Довжик буде відомо після отримання висновків досліджень.