Понад 800 тисяч гривень збитків державі: поліцейські завершили досудове розслідування незаконної порубки дерев

Понад 800 тисяч гривень збитків державі: поліцейські завершили досудове розслідування незаконної порубки дерев

18 липня слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області вручили обвинувальний акт організатору та двом його спільникам, які незаконно вирубували дуби у лісах Бердичівського району. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

«Слідством встановлено, що свою протиправну діяльність члени організованої групи проводили взимку 2022 року. 39-річний житель Бердичева був організатором та до протиправних дій залучив своїх знайомих, двох містян віком 30 та 29 років.

Спільники незаконно зрубали 47 сиророслих дубів, у подальшому різали деревину на колоди та перевозили до місць збуту», – йдеться у повідомленні.

На початку лютого 2022 року дії чоловіків були викриті поліцією, а у травні 2023 року, після отримання висновків призначених експертиз, слідчі оголосили про підозру всім трьом спільникам.

Оперативний супровід досудового розслідування здійснювали працівники Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ. Процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура.

Усім трьом поплічникам інкриміновано незаконну порубку дерев у лісі, перевезенні та збуті незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Старший з чоловіків також обвинувачується в організації вказаних кримінальних правопорушень (ч. 3 ст. 27 КК України).

Учасникам групи загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.