Розпочався прийом заяв від абітурієнтів: як проходить перший день у Житомирській політехніці (ВІДЕО)

1 липня стартувала вступна кампанія в університетах України. А вже відсьогодні абітурієнти подають свої документи до обраних закладів. На Житомирщині вже кілька років поспіль передовим залишається політехніка. І вже в перший день реєстрації тут також людно.

У самому університеті кажуть, за попередніми підрахунками, вже доволі багато охочих стати студентами «Житомирської політехніки».

Користуються попитом і нові спеціальності, котрі відкрились лише цього року. Таких у закладі 4.

Безпосередньо 2 нові спеціальності з’явилась на факультеті комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки. Їх створення, кажуть у закладі, також було викликано повномасштабним вторгненням.

За перші 2 години прийому заявок понад 20 надійшло на факультет педагогічних технологій та освіти впродовж життя. Тут, зокрема, відкрилась нова спеціальність – захист України.

Окрім того на факультеті є спеціальності, котрі забезпечуватимуть реабілітацію та соціальне здоров’я як військовим, так і цивільним після війни. Цього року, кажуть у закладі, вступна кампанія особлива тим, що усе можна зробити онлайн та не приходити до університету. Та ж тим, хто має сумніви, допомагатимуть на місці.

З собою абітурієнту потрібно мати атестат або свідоцтво про повну загальну середню освіту, сертифікат НМТ, доступ до електронної пошти. Абітурієнти, котрі мають квоти до зарахування, повинні принести додаткові документи, які це доводять. Подавати заяви можна до 31-го липня.