У Звягелі на базі КНП «Звягельської багатопрофільної лікарні» відкрили відділення комплексної реабілітації

У Звягелі на базі КНП «Звягельської багатопрофільної лікарні» відкрили відділення комплексної реабілітації

Сьогодні, 19 липня у Звягелі відбулося відкриття відділення комплексної реабілітації. Його створили на базі КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» Звягельської міської ради. Про це повідомляє пресслужба Звягельської міської ради.

«Реабілітаційні послуги у новоствореному відділенні отримуватимуть хворі на гострий мозковий інсульт; ті, хто має ураження опорно-рухового апарату; військовослужбовці після кульових поранень, мінно-вибухових травм, ендопротезування суглобів, травм хребта і спинного мозку та інших травм. Щороку близько 640 пацієнтів зможуть тут проліковуватися стаціонарно і амбулаторно, що сприятиме зменшенню ризиків виникнення ускладнень та збільшенню тривалості життя, соціалізації хворих згідно з світовими та українськими стандартами.

У відділенні комплексної реабілітації встановили нове сучасне обладнання: кабіну для підвісної терапії, монітор життєво важливих функцій пацієнта, терапевтичну систему для функціональної терапії ходи, ортопедичні бігові доріжки, стельові підйомники та підйомники гідравлічні; психомоторний комплект для реабілітації, ортопедичний ходунок-вертикалізатор, систему оцінки та тренувань, стіл-вертикалізатор з електричним регулюванням кута нахилу, паралельні бруси, фізіотерапевтичні апарати та багато іншого», – йдеться у повідомленні.

Відділення розраховане на 20 стаціонарних ліжок та складається з 2, 3 і 4-місних палат із врахуванням інклюзивності. Палати укомплектовані функціональними ліжками та меблями, передбаченими для комфортного перебування. У відділенні організовано цілодобовий медсестринський догляд та триразовий режим харчування пацієнтів. Тут працює 31 кваліфікований медичний працівник.

Завдяки ефективному партнерству на відкриття відділення комплексної реабілітації вдалося залучити понад 13, 2 млн грн, в тому числі:

  • будівельні роботи (капітальний ремонт) фінансувались за кошти бюджету Звягельської міської територіальної громади і становили – 5, 65 млн грн;

придбано обладнання та меблів на суму понад 6 млн грн:

  • за державні кошти у 2021 році було закуплено обладнання на суму майже 4 млн грн (за сприяння народного депутата України Дмитра Костюка);
  • за кошти міського бюджету – понад 1 млн грн;
  • за власні кошти – 1,2 млн грн;
  • надано обладнання та меблів за рахунок гуманітарної допомоги – 1,4 млн грн.

Серед благодійників, які сприяли відкриттю та укомплектуванню відділення обладнанням – благодійний фонд «Хлібний дім», представники української діаспори з Німеччини (німецький фонд HuManS, волонтери Центру допомоги Україні та українцям в м.Дюссельдорф), ТОВ «ЦЕРСАНІТ - ІНВЕСТ», ТОВ «GARANT EXPORT LLC».

Розташовується відділення комплексної реабілітації КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» на п’ятому поверсі корпусу №2. Очолює відділення Світлана Тимчик.

Зазначимо, що кошти на капітальний ремонт приміщення для відділення комплексної реабілітації були виділені з бюджету Звягельської міської територіальної громади на 2022 рік, але, у зв’язку з дією воєнного стану, не було можливості їх освоювати.