Зручно, економно та екологічно: флешмоб «Велосипедом на роботу» зібрав велолюбителів на Михайлівській (ФОТО)

Зручно, економно та екологічно: флешмоб «Велосипедом на роботу» зібрав велолюбителів на Михайлівській (ФОТО)

Поодинці чи разом з колегами приїхали сюди близько 50 житомирян. Кажуть: добиратися на роботу на велосипеді – це зручно, вигідно, екологічно та корисно для здоров’я. До акції долучилися і працівники міськвиконкому. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Олег Лобунець вже чотири роки, як змінив особисте авто на велосипед. Каже, спочатку це було велосипедне хоббі, потім – повсякденна справа.

«У мене робота не дуже далеко від дому. Я живу на Грушевського. 15 хвилин - і я на роботі . Але якби я і далеко жив, також би їздив на вело. У мене знайомий із Зарічан їздить щодня, – каже, поправляючи шолом на голові. – Шолом обов'язково потрібен у місті, бо це безпека».

Валентина Козяр їздить на роботу на вело не кожного дня, а коли дозволяє погода. «Я сама водійка і бачу, що не у всіх частинах міста велоструктура зручна. Але позитивні зміни є, бо на деяких вулицях вже зявилися велодоріжки і смуги», – каже пані Валентина. Вона одна із перших прибула на Михайлівську, тому отримала світловідбиваючий браслет та талончик на каву. Такі подарунки вручають сьогодні всім на Михайлівській, хто зранку крутив педалями на роботу.

Велосипед однозначно краще і швидше, ніж громадським транспортом, каже Ігор Дзюбенко. Вже три роки як він їздить велосипедом на роботу щоранку.

«Маршрутки часто переповнені. А на вело з Польової я за 15 хвилин доїжджаю. Громадським транспортом витрачав на дорогу хвилин 30», – говорить. Він порахував: за рік на велосипеді проїжджає 10 тис. км. Та водії на дорогах не дуже толерантні до велоучасників дорожнього руху. «У праве дзеркало водії авто рідко дивляться, а велоінфраструктура повинна бути кращою», – говорить і показує ланцюжок, яким щодня прив'язує свій транспорт на велопарковці.

А для Тетяни Герасимчук велосипед став вже більше, ніж просто транспорт. «Це вже мій спосіб життя. Бо коли я містом на велосипеді, то по-іншому його відчуваю і бачу», – говорить про особисту мотивацію Тетяна.