У Житомирі стартувала сьома майстерня міста (ВІДЕО)

Всьоме у Житомирі відбувається «Майстерня міста». Цього року програма розрахована на три дні. Організатори кажуть, до них надійшло близько 60-ти проєктних ініціатив від мешканців. З них відібрали 44 заявки, які найбільше зацікавили.

Головна ідея «майстерні» – обговорити разом з містянами ідеї та плани щодо розвитку Житомира, аби впродовж 2-3-х років їх можна було реалізувати. За цей час, кажуть організатори, є багато успішних прикладів, серед яких і зони відпочинку, сквери та парки. Та цього року пріоритети трохи змінилися.

Окрім цього, першим питанням на «майстерні» підняли систему транспорту у Житомирі. Над цим проєктом працював колектив та студенти «Житомирської політехніки».

Результатами виконавці поділилися під час презентації розробки комплексної схеми руху громадського транспорту Житомирської міської ради.

У міській раді кажуть, брати ці пропозиції до уваги чи ні – вирішуватимуть згодом. Окрім того на майстерні міста організували розважальні локації для малечі та емоційно-розвантажувальні для дорослих. Працювати фестиваль буде до 22-го липня. У програмі передбачені різні зустрічі, виставки, толока та навіть екскурсія до ботанічного саду.