На Житомирщині планується реконструкція обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського

На Житомирщині планується реконструкція обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського

Під час виїзної робочої наради на території лікарні під головуванням першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко були обговорені можливості поєднання великого обсягу робіт з реконструкції приміщень та забезпечення безперервності надання медичних послуг. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«Загалом йдеться про комплексну реконструкцію усіх будівель медичного закладу. Обласна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського щороку надає поліклінічні та стаціонарні послуги майже для 80 тис. пацієнтів. Серед них велика кількість наших захисників, які лікуються та відновлюються тут після поранень. Саме тому, в рамках реконструкції лікарні передбачено зокрема й розширення та переоснащення відділення реабілітації. 

Передбачено, що реконструкція відділень та приміщень лікарні буде розділена на 6 етапів», – йдеться у повідомленні. 

Вартість робіт, запланованих на поточний рік складає 400 млн грн. Ці кошти Житомирщина, відповідно до рішення Кабінету міністрів України, отримала з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф проти України. Будівельні роботи розпочнуться у лікувальному корпусі №1, який є найбільшим, та у лікувальному корпусі №5, в якому знаходиться відділення реабілітації. 

Проєктом враховано усі вимоги, які передбачені державними будівельними нормами та стандартами для закладів охорони здоров’я такого рівня: безбар’єрний простір, доступність, енергоефективність, цивільний захист, безпека й екологічність. В межах реконструкції також буде виконано прибудову нового хірургічного корпусу. 

За результатами реконструкції область отримає сучасний медичний заклад європейського рівня з високофункціональним робочим середовищем для медичних працівників та зручними умовами перебування пацієнтів та членів їх родин.