У Звягелі відкрили відділення комплексної реабілітації на базі «Звягельської багатопрофільної лікарні» (ВІДЕО)

Відділення комплексної реабілітації відкрили у «Звягельській багатопрофільній лікарні» для хворих після інсультів, з ураженням опорно-рухового апарату та військовослужбовців після поранень і травм.

«Ми сьогодні будемо відкривати нову філософію в медицині. Це не просто приміщення, де є набір меблів, набір вікон, дверей. Кожен предмет в цьому відділенні має своє призначення. Ми довго йшли до цього, я вивчав досвід: був у Дюссельдорфі, ми з командою їздили у Рівне, в Білу церкву», — розповідає директор КНП «Звягельська багатопрофільна лікарня» Василь Борис.

Впродовж року у новому відділенні реабілітацію зможуть отримати близько 640 пацієнтів. Створити такий заклад вийшло завдяки синергії різних гілок влади.

Палати укомплектовані функціональними ліжками та меблями. У відділенні організовано цілодобовий медсестринський догляд та триразовий режим харчування пацієнтів. Тут працює 31 кваліфікований медичний працівник. З облаштуванням допомогли благодійники.

«Цьому реабілітаційному центру ми надали багатофункціональні ліжка, приліжкові тумби і обладнання для реабілітації хворих. Десь на 1 мільйон 300 тисяч гривень», — сказав директор благодійного фонду «Хлібний дім» Аркадій Маргуліс.

Міжнародний благодійний фонд «Save Ukraine» передав відділенню тренажер для реабілітації нерухомих та малорухомих пацієнтів. Знайти та викупити його було нелегко ­– він призначався для однієї з німецьких лікарень.

Нове відділення комплексної реабілітації відкрили у Звягельській лікарні завдяки програмі кластерних лікарень.

Уряд України підтримав наступну ініціативу Звягельської адміністрації та виділив 100 мільйонів гривень для добудови нового хірургічного відділення.