На Звягельщині чоловік добровільно видав поліцейським боєприпаси та зброю, які знайшов у лісовому масиві

На Звягельщині чоловік добровільно видав поліцейським боєприпаси та зброю, які знайшов у лісовому масиві

Правоохоронці під час спілкування із жителями району постійно нагадують про небезпеку зберігання зброї та боєприпасів та вимоги законодавства щодо поводження з такими предметами. Відтак 20 липня житель Баранівської громади видав поліцейським два корпуси ручних гранат РГД-5, підривачі до них та обріз мисливської рушниці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Він розповів, що знайшов усе це у лісовому масиві поблизу смт Першотравенська. Правоохоронці задокументували обставини події та вилучили небезпечні предмети. Нині триває відповідна перевірка.

Згідно з ч. 3 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України громадяни, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності», – йдеться у повідомленні.

Водночас поліцейські нагадують, що бойова зброя та боєприпаси не призначенні для зберігання вдома, їм не місце на мирних територіях. Незаконне поводження з такими предметами є кримінально караним діянням.

Про виявлення зброї, боєприпасів, вибухових речовин необхідно одразу повідомляти до правоохоронних органів. Це дозволить уникнути покарання та врятувати від небезпеки себе й оточуючих, допомогти запобігти кримінальним діянням та трагічним випадкам.