Отримувати послуги та проводити час з користю: відкриття книжкової локації у «Прозорому офісі»

Отримувати послуги та проводити час з користю: відкриття книжкової локації у «Прозорому офісі»

В межах «Майстерні міста» у «Прозорому офісі» відбувся захід, на якому навчали емоційному розвантаженню. Працівники «Прозорого» завжди акцентували увагу на тому, що прагнуть не тільки надавати адміністративні й соціальні послуги жителям міста, а також допомогти психологічно розвантажитися, отримати натхнення та душевне піднесення. Відкрилася книжкова локація за підтримки офісу GIZ. Кожен відвідувач офісу, очікуючи свого обслуговування, матиме можливість почитати будь-яку вподобану книжку, а за бажанням записатися на рецепції та позичити її на термін до п’яти днів. Крім того, житомиряни можуть приносити сюди свою літературу, доповнюючи колекцію «Прозорого офісу». Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Візія сьогоднішнього заходу – це покращення психологічного стану кожного з відвідувачів. Вийти в кращому емоційному стані, ніж ми сюди зайшли. Така наша ідея. За проведений захід хочу подякувати проектам «GIZ» і «Майстерні міста», а також голові ЖОМГО «Паритет» Наталії Тарасенко, яка зробила вагомий внесок у нашу колекцію книжок. «Майстерня міста» – це можливість позитивного енергообміну з містянами, можливість почути нове, бути почутим, можливість розвивати наше місто», – каже Вікторія Краснопір, директорка департаменту соціальної політики міської ради.

 Працівники відповідально підійшли до вибору книг, намагалися задовольнити смаки та бажання кожного з мешканців громади. Тут є і психологічна література, і жіночі романи, книги для саморозвитку, а також українська класика таких авторів, як Олександр Довженко, Ольга Кобилянська, Тарас Шевченко. Окрім скарбів класичної української літератури, відвідувачі можуть познайомитись з творами сучасних творців: з романами Люко Дашвар, Юрія Іздрика та багатьох інших.

Організаторами «Майстерні міста» є Житомирська міська рада за підтримки німецько-швейцарського проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки Урядів Німеччини і Швейцарії.