У «Житомирській політехніці» презентували нову казку для дітей: вона вчить не опускати руки (ВІДЕО)

У Державному університеті «Житомирська політехніка» презентували нову казку для маленьких українців.

«Казка про те, як можна повернути діткам психо-емоційне здоров’я. Враховуючи такі складні ситуації, які є сьогодні у нашій державі, було прийняте таке рішення розпочати проєкт щодо допомоги батькам і родинам, які мають складнощі у вихованні дітей, тому що або немає татка, або немає мами», — говорить ректор Державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Автором казки є шведський письменник Джуліан Райс. Колись він написав її для своєї доньки, якій лікарі поставили страшний діагноз.

Олена Галагуза – українська журналістка – запропонувала письменнику перекласти казку на українську і він погодився.

У казці йдеться про білочку, яка втратила свого хвоста, стрибаючи по деревам, але її батько зробив їй нового – різнокольорового та ще більш пухнастого, ніж у неї був. Саме ця різнобарвність привертає увагу дітей найбільше.

Казка показує дітям, що у важких ситуаціях не можна опускати руки.

Діти отримали книжки в подарунок, а разом з ними пазли та іграшкових білочок.

Окрім подарунків діти отримали ще й знання як заспокоїти себе під час стресової ситуації та дізналися про декілька технік відволікання від стресу.

Це перший захід від «Житомирської політехніки», який направлений на розвантаження дітей від стресу, але вже скоро казку про білочку повезуть до маленьких українців у лікарні «Охматдит».