Через «дистанційну роботу» жителька Звягельщини втратила 37 тисяч гривень: поліцейські проводять розслідування

Через «дистанційну роботу» жителька Звягельщини втратила 37 тисяч гривень: поліцейські проводять розслідування

Днями до поліції звернулась 49-річна жителька Довбиської громади із повідомленням про шахрайство. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Жінка розповіла, що в одній із соціальних мереж вона побачила оголошення про онлайн-роботу та перейшла за прикріпленим посиланням. Згодом із нею зв’язалась незнайомка та повідомила, що робота полягає у допомозі продавцям завершити продаж віртуальної продукції. Для цього необхідно було перераховувати власні кошти на банківський рахунок, а натомість отримувати чималий відсоток», – йдеться у повідомленні.

Заявниця погодилась та сплатила «перший внесок» за відкриття рахунку та створення особистого кабінету. Згодом вона переказала 2,5 тисячі, які їй повернули із надбавкою. Таким чином жінку переконали у дієвості такої «роботи».

Потому їй повідомили, що необхідно сплатити ще кілька тисяч гривень за товар, проте здійснювати перекази потрібно невеликими сумами. У результаті жінка витратила загалом 37 тисяч гривень, а «роботодавець» раптом порекомендувала їй завершити роботу, адже заявниця «не виконала поставлених завдань». Своїх коштів вона назад не отримала.

Поліцейські попередньо кваліфікували подію за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України.