Наталія Остапченко взяла участь у онлайн нараді щодо залучення міжнародних партнерів до підтримки та популяризації активностей Координаційних центрів підтримки цивільного населення

161
Наталія Остапченко взяла участь у онлайн нараді щодо залучення міжнародних партнерів до підтримки та популяризації активностей Координаційних центрів підтримки цивільного населення

24 липня під головуванням Віцепрем'єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук пройшла онлайн нарада щодо залучення міжнародних партнерів до підтримки та популяризації активностей Координаційних центрів підтримки цивільного населення. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Від Житомирської обласної військової адміністрації участь у нараді взяли перша заступниця начальника Наталія Остапченко та директор Департаменту соціального захисту населення Олена Грищук. 

«На нараді обговорювалися питання діяльності Координаційних центрів підтримки цивільного населення, які мають стати реальними координаційними майданчиками з надання психосоціальної, гуманітарної, медичної, правової допомоги цивільному населенню в Україні. 

Керівники Координаційних центрів при Львівській, Вінницькій та Полтавській ОВА презентували власний досвід діяльності. 

У свою чергу представники міжнародних гуманітарних організацій (OCHA, УВКБ ООН, ПРООН, ЮНІСЕФ, МОМ, Данської ради у справах біженців, Норвезької ради у справах біженців та Мальтійської служби допомоги) поінформували про співпрацю з Координаційними центрами, які вже працюють в Україні, та плани розширення такої взаємодії», – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що в Житомирській області Координаційні центри створені при обласній військовій адміністрації, у 3 громадах Бердичівського району (Андрушівська, Вчорайшенська, Ружинська), 3 громадах житомирського району (Курненська, Любарська, Романівська), у Народицькій селищній раді Коростенського району та у 6 громадах Звягельського району (Баранівска, Дубрівська, Ємільчинська, Піщівська, Стриївська, Чижівська). Робота зі створення Координаційних центрів в територіальних громадах області триває.