5000 тисяч дітей безкоштовно отримають планшети для навчання (ВІДЕО)

Через війну в Україні навчання в школах перервалося для близько 6 млн дітей. Станом на травень 2023 року за даними Інституту освітньої аналітики, з майже 4 млн учнів дистанційним навчанням охоплено 1 мільйон 460 тисяч дітей, ще 1 мільйон 200 тисяч школярів мають змішану форму навчання. Німецька ініціатива #WeAreAllUkrainians у партнерстві з представництвом міжнародної організації Plan International розпочинають в Україні реалізацію проєкту з регіонального гуманітарного реагування. Щоб допомогти дітям комфортно здобувати освіту, благодійники роздадуть 5000 тисяч планшетів безкоштовно. В Україні проєкт впроваджується благодійним фондом BGV , який є партнером німецької ініціативи #WeAreAllUkrainians, а також за сприяння Офіс Омбудсмана України.

«Суть проєкту полягає в тому, що надається фінансування на закупівлю планшетів для навчання. Тобто, для того, щоб ті діти, які через життєві обставини або через те, що вони знаходяться в тому чи іншому регіоні, не мають можливості піти в школу на офлайн навчання, щоб вони мали можливість в онлайн навчанні повноцінно проходити всі уроки», —каже директорка благодійного фонду «BGV» Поліна Алдошина.

Проєкт реалізується на території 5 областей: Житомирська, Київська, Чернігівська, Миколаївська та Харківська. Отримати планшети можуть діти віком від 6 до 11 років та які мають статус внутрішньо особи.

«У першу чергу пріоритет буде надаватися тим дітям, які з багатодітних сімей, з малозабезпечених сімей, які мають ту чи іншу групу інвалідності. Це діти, які за своїм статусом є сиротами або позбавлені батьківської опіки», — говорить директорка благодійного фонду «BGV» Поліна Алдошина.

Переліки дітей були сформовані перед стартом проєкту на основі офіційних даних від соціальних служб у регіонах. Зусиллями команди регіональних представників Офісу омбудсмана буде вестись комунікація з родинами, вони допоможуть учасникам зареєструватися для заповнення заявки на участь у проєкті.

«Вони обдзвонюють напряму такі сім`і пропонують взяти участь у цьому проєкті», — зазначає директорка благодійного фонду «BGV» Поліна Алдошина.

Благодійники також врахували варіант, якщо у дитини не буде інтернету.

«До цього проєкту ми підключили українського партнера – компанію «Vodafone», які на всі ці планшети безкоштовно надають підключення до інтернету на 1 рік», — сказала директорка благодійного фонду «BGV» Поліна Алдошина.

Логістичним партнером проєкту виступає Нова пошта, яка за свій рахунок доставить планшети у найближче відділення в п’яти областях України. Унаслідок російських обстрілів, зокрема, на Житомирщині постраждали 42 школи. Учні цих навчальних закладів наразі вимушені навчатися дистанційно, тож нові планшети дадуть їм можливість здобувати нові знання.