У «Житомирській політехніці» за круглим столом обговорили Конституцію националістів (ВІДЕО)

За круглим столом у Житомирській політехніці зібрались ті, кому небайдужа Україна. До Дня Державності тут провели жваву дискусію, причиною якої став проєкт Конституції, підготовлений Миколою Сціборським спільно з Олегом Ольжичем, та інші правові акти, розроблені ОУН.

Діячами було розроблено проєкт Конституції, котра, за висновками учасників круглого столу, випереджала час, а також відповідала усім сучасним юридичним нормам. Мала вона 11 розділів, котрі складалися з кількох артикулів. Та один з перших говорить, «Устрій Української Держави будується на засадах націократії».

Окрім того, за конституцією націоналістів, Україна є суверенною, авторитарною, тоталітарною, професійно становою державою. А Голова Держави – Вождь Нації, що уособлює її суверенітет і єдність. Та за словами науковців, у цих твердженнях немає зради, адже варто враховувати устрій та час, коли документ був написаний. І на той період – вона була ідеальною.

До заходу долучили і студентів. Викладачі кажуть, важливо молодь долучати до таких дискусій та робити екскурс в історію, адже без неї немає майбутнього.