Віталій Бунечко взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України

Віталій Бунечко взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, участь у якому взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Під час засідання Голова держави підкреслив, що пріоритетами для влади на всіх рівнях зараз є:

  • спільні зусилля задля підготовки об’єктів комунальної та енергетичної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, особливий акцент на безпековій складовій;
  • просування єдиної позиції України під час контактів з міжнародними партнерами задля затвердження нашої формули миру, гарантій безпеки та членства України в ЄС та НАТО, залучення міжнародних донорів до відновлення України;
  • підтримка наших військових — головний пріоритет бюджетних витрат. 

Як зазначив Віталій Бунечко, Житомирщина продовжує роботу за цими напрямками: «Зокрема, стан готовності до осінньо-зимового сезону наразі становить понад 60%. Цьогоріч ще 58 шкіл та садочків провели модернізацію котелень та перейшли на альтернативні види палива. Житомирщина продовжує працювати з громадами, благодійниками та міжнародними партнерами для 100% забезпечення медзакладів області резервними генераторами». 

Від початку повномасштабного вторгнення росіян на обласному рівні вже відбулося близько 100 зустрічей з представниками понад 10 країн, завдяки чому у області є перші проєкти відбудови зруйнованої інфраструктури за участі партнерів з Естонії. 

Віталій Бунечко підкреслив, що завдяки поступовому відновленню економіки регіону в цьому році заплановано збільшити у 2,7 рази видатки, пов’язані з протидією збройній агресії росії та ліквідацією наслідків війни. За даними системи електронних торгів «Прозорро» Житомирщина є другою за обсягом коштів, спрямованих з різних джерел на закупівлю дронів для Збройних сил України.