Поліцейські затримали жителя Дніпропетровщини за крадіжку з квартири містянки

Поліцейські затримали жителя Дніпропетровщини за крадіжку з квартири містянки

До поліції звернулася 31–річна жінка, яка розповіла, що здавала житло в оренду подобово. Та після візиту чергових квартирантів власниця виявила відсутність побутової техніки та інших речей. Про це повідомляє відділ комунікації поліції житомирської області. 

«Оперативники Житомирського районного управління провели низку розшукових заходів та встановили, що напередодні помешкання орендував 27-річний житель Криворізької громади. Невдовзі правоохоронці розшукали і самого орендаря вже на Чернігівщині», – йдеться у повідомленні.

Чоловік разом з товаришами автомобілем повертався додому. Під час проведення невідкладних слідчих дій поліцейські виявили в транспортному засобі клунки з телевізором, люстрою, постільною білизною, посудом, шторами та тюлями.

Підозрюваний у причетності до крадіжки пояснив, йому сподобалися «чужі речі» в орендованій квартирі, а під дією алкоголю вирішив забрати їх собі. Непомітно для товаришів поклав викрадене до багажника та планував відвезти додому.

Відтак слідчі затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та повідомили йому про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Нині вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Зважаючи на вчинення крадіжки в період воєнного стану, покарання може сягнути від 5 до 8 років позбавлення волі.