На Звягельщині лисиця покусала дитину: контролювати популяцію тварин рекомендують відстрілом в мисливських угіддях

На Звягельщині лисиця покусала дитину: контролювати популяцію тварин рекомендують відстрілом в мисливських угіддях

У Звягелі відбулось позачергове засідання районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Засідання провів перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський. Обговорили складну епізоотичну ситуацію щодо сказу в районі. Про це повідомляє пресслужба Звягельської районної державної адміністрації.

Під час обговорення йшлося про те що зараз важливо провести низку заходів щодо підтримання оптимальних розмірів популяції лисиці червоної.

Комісійно вирішили: рекомендувати головам міських, селищних та сільських рад звернутись письмово до голови ради оборони Житомирської області для надання дозволу щодо відстрілу червоної лисиці в мисливських угіддях району; посилити роботу по боротьбі з безпритульними тваринами.

«На жаль, на території району трапився випадок коли лисиця покусала дитину, районна військова адміністрація разом із Звягельським районним управлінням головним управління Держпродспоживслужби робить все можливе для недопущення таких випадків. Проводиться пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин та відлов лисиці безкровним методом. В цій сфері головне, аби всі дії відбувались в рамках законодавства та згідно з рішенням ради оборони Житомирської області», – говорить Юрій Оханський.