На Житомирщині в ДТП травми отримали двоє людей, водій був на підпитку

На Житомирщині в ДТП травми отримали двоє людей, водій був на підпитку

Дорожньо-транспортна пригода сталася 31 липня близько 16:40 на автодорозі Київ – Чоп поблизу с. Чижівки. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Попередньо, 27-річний водій автомобіля «Volkswagen», житель Сумщини, рухаючись у напрямку м. Житомира, не впорався з керуванням та здійснив зіткнення із відбійником.

У результаті травми отримали керманич та 36-річний пасажир, житель Чернігівщини, яких було доставлено до медичного закладу.

Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили, що він перебуває у стані сп’яніння. Уже в лікарні чоловік пройшов відповідне освідування, результат якого підтвердив, що він керував автівкою напідпитку», – йдеться у повідомленні.

Нині розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ.

Законодавством таке правопорушення карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.