У Житомирі стартує конкурс бізнес-ідей

У Житомирі стартує конкурс бізнес-ідей

Участь  можуть взяти підприємці-початківці; особи, які мають бізнес-ідею та планують розпочати власну справу, у т.ч. студенти; релокований бізнес та внутрішньо переміщені особи. Подати заявку можна з 02.08.2023 до 01.09.2023 року. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Цьогоріч пріоритетними напрямки бізнес-ідей  є:

  • енергоефективність/енергозбереження, відновлювальна енергетика;
  • харчова промисловість (продовольча безпека, органічне виробництво продуктів харчування тощо);
  • охорона здоров’я;
  • легка промисловість;
  • рішення у сфері безпеки.

Конкурс проходитиме у  три етапи:

  1. Оголошення про прийом заявок;
  2. Відбір Експертною радою;
  3. Фінал.

Положення про організацію та проведення конкурсу бізнес-ідей затвердив виконавчий комітет міської ради. Воно розроблене департаментом економічного розвитку міської ради спільно з КУ "Агенція розвитку міста" на основі методичних  рекомендацій Інноваційного холдингу «Сікорські Челендж» та на виконання Концепції інтегрованого розвитку Житомира до 2030 року, заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва Житомирської міської територіальної громади на 2022 – 2026 роки.

Житомир – учасник Програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ

Переможці отримають експертну підтримку у розробці бізнес-планів, маркетингових стратегій. Головний переможець візьме участь у Фестивалі інноваційних проектів «Сікорські Челендж 2023», що відбудеться з 24 до 27 жовтня. Передбачається технічна підтримка від міжнародних організацій та фінансова підтримка від Житомирської міської ради.

Уся інформація про конкурс, а також аплікаційна форма (заявка)  буде розміщена на Інвестиційному порталі Житомира у розділі «Бізнес Житомира».

В міськрада запрошують партнерів та спонсорів долучитися до реалізації ініціативи.