Візит нардепа до Чоповицької громади: відкриття ЦНАПу та огляд підприємств (ВІДЕО)

Для Чоповицької громади, в якій проживає більше 6-ти тисяч людей, місце, в якому можна було б комфортно вирішити адміністративні питання було доволі затребуваним. До відкриття Центру надання адміністративних послуг, говорить голова, йшли з 2021-го року і нарешті змогли втілити свої плани.

«ЦНАП юридично у нас працює декілька років, але не було відповідних умов, які вимагають сьогодні від нас, від влади, щоб ми створювали для надання якісних адміністративних послуг. Тому з першого дня роботи нашого центру надання адміністративних послуг була визначена пріоритетність, щоб створити комфортні умови для роботи ЦНАПу у відповідних умовах, а основне – щоб надавались якісно послуги нашим жителям», — каже голова Чоповицької громади Михайло Філоненко.

У новому ЦНАПі враховані усі умови, навіть інклюзія. Обладнано комфортні робочі місця, де одночасно можуть обслуговувати 3 людини. А в переліку послуг 168 найменувань.

«Найактуальніші земельні послуги, соціальні послуги. Соціальний відділ зробили правою рукою, поряд, бо це дуже актуально на сьогоднішній день і зручно. Далі плануємо розширюватися. У нас на сьогодні в штаті є реєстратор нерухомого майна, а хочеться ще реєстратора юридичних і фізичних осіб, бо це затребувана послуга також», — говорить керівник Центру надання адміністративних послуг Оксана Крестельська.

Облаштували у ЦНАПі і куточок для споживача, де людина сама може скористатися комп’ютером та доступом до інтернету, або самостійно провести необхідні електронні операції. На відкриття Центру завітав і Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

«Обіцянка Президента Зеленського діє. Цифрова держава. Сьогодні ЦНАПи – це ті хаби, це приклад того, як держава цифровізується, як мінімізується контакт громадянина з чиновником, де все швидко, прозоро, відкрито. І я радий, що Чоповицька громада сьогодні приєдналась до тих громад, які сьогодні в нашій мають ЦНАПи, де надаються послуги», — сказав Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

У рамках свого візиту до громади нардеп відвідав і місцеві підприємства. Перше – займається виготовленням європіддонів та палетів. Оглянули виробництво та поспілкувались із колективом. Також завітали до Elfapack, котре виготовляє високоякісну полімерну упаковки.

«Ми стали виробляти більше тари та упаковки, зараз це вже десь 90%. Нещодавно ми перейменувалися на «Elfapack». На підприємстві працює 150 +/- людей, офіційне працевлаштування. На нас дуже вплинула мобілізація, у нас призвано 13 хлопців, які були не останні, скажімо, в діяльності підприємства. Це механіки, електрики, вантажники», — розповідає директор ТОВ «Elfapack» Дмитро Змітрович.

Та попри все підприємства вистояли та продовжують економічно підтримувати нашу державу у боротьбі з ворогом.

«Я дякую тим бізнесменам, тим підприємствам, які, незважаючи на всі обставини, як би не було важко, сьогодні працюють. Ми бачили 2 прекрасних підприємства, де працюють люди, де сплачуються податки, де офіційні зарплати, офіційні нарахування. Підприємства розвиваються і саме ці люди тримають економічний фронт та фінансують наші Збройні Сили», — каже Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Загалом, Чоповицька громада попри усі виклики, які спричинила широкомасштабна війна, продовжує розвиватися і попереду на неї чекають зміни. До прикладу, з наступного року планують розпочати реконструкцію будинку культури, аби маленьким мешканцям було де займатися улюбленими хобі, а дорослим насолоджуватися мистецтвом.