У Житомирській області задокументували 213 кримінальних проваджень за фактами ухилення від призову, понад 7 тисяч осіб не з'явилися до територіального центру комплектації

У Житомирській області задокументували 213 кримінальних проваджень за фактами ухилення від призову, понад 7 тисяч осіб не з'явилися до територіального центру комплектації

Олександр Федько за дорученням начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка провів нараду з керівництвом Нацполіції, Прокуратури, Національної гвардії, Військової прокуратури, Державного бюро розслідувань та обласного територіального центру комплектування. Прийняли рішення щодо продовження роботи спільних патрулів ТЦК СП та працівників поліції задля забезпечення порядку та запобіганню порушень при врученнях повісток щодо мобілізації громадян. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Окремо приділили увагу посиленню контролю за роботою медичних комісій на місцях задля запобігання можливим зловживанням при визначенні придатності громадян до проходження військової служби. Наразі важливим є сповіщення жителів області про проходження військової служби, звірку даних військовозобов’язаних, що постійно перебувають та зареєстровані на Житомирщині.

На нараді говорили й про спільну роботу влади та терцентрів щодо протидії інформаційним вкидам, які дискредитують процес набору до українського війська, а також про виявлення та притягнення до відповідальності громадян, які ухиляються від мобілізації. 

«Від початку повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України органами досудового розслідування ГУНП в Житомирській області розслідувалось 213 кримінальних проваджень за фактами ухилення громадян від призову на військову службу під час мобілізації, з них стосовно 64 ухилянтів, досудове розслідування завершено скеруванням обвинувальних актів до суду. Наразі судами області постановлено 34 вироки у кримінальних провадженнях щодо ухилянтів», — йдеться у повідомленні.

Загалом на Житомирщині понад 7 тисяч осіб вчинили адміністративні правопорушення за ст. ст. 210, 210-1 КУпАП. Мова йде про неявку призовника до територіального центру комплектації у разі вручення повістки. Майже півтори тисячі таких осіб було виявлено та супроводжено до територіальних центрів комплектації.