В Україні стартували жнива: як триває збір врожаю на Житомирщині (ВІДЕО)

Тиждень тому на цьому полі розпочались жнива. Лише за першу половину дня аграріям вдалось зібрати понад 80 тонн пшениці. Та заради цього під пекучим сонцем працюють по 14 годин.

Загалом, на полі площею в 110 гектарів працює близько 30 людей. Засіяне воно незвичним сортом пшениці. Зветься він «спельта» і має свої особливості. Основне, він корисніший та дозволений навіть тим, хто страждає на діабет.

Уся продукція, яку вирощують в компанії, є органічною. Тож і це безумовна перевага їхнього виробництва.

Але не все проходить так, як хотілося б. Агрономи кажуть, серйозних перешкод завдає погода. Навіть доводиться йти на крані міри.

Мир – головна мотивація, кажуть аграрії. Доки військові виконують свій обов’язок на передовій, вони тут на місцях працюють заради забезпечення населення.

Цей рік, кажуть на підприємстві, кращий за попередній. Планують зібрати врожаю більше щонайменше на 6%, ніж у 2022-му.

Забезпечувати своєю продукцією, а саме крупами, компанія планує не тільки українців. Цього року підписали перший контракт з Італією. І хоча на невеликий об’єм – це спосіб заявити про себе на Європу. А взагалі реалізовують доволі широкий вибір на внутрішньому ринку.

Після збору пшениці на підприємстві візьмуться збирати врожай соняшника, сої та кукурудзи. Закінчити збір саме спельти планують за місяць. Та зізнаються, зазвичай, останній комбайн зупиняється 31-го грудня.