412 жителів області отримали ваучери для безоплатного навчання

412 жителів області отримали ваучери для безоплатного навчання

Ваучери, які дають можливість безоплатно підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність, отримали вже 412 жителів Житомирщини, у тому числі 9 внутрішньо переміщених осіб та один учасник бойових дій. Більшість отримувачів цих документів (248 осіб) – жителі Житомирського району, 85 осіб – Коростенського, 40 осіб – Бердичівського і 39 осіб зі Звягельського району. Про це повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

«На сьогодні найбільше ваучерів (144) видано для підготовки за іншою спеціальністю у закладах вищої освіти, 142 – для перепідготовки за робітничими професіями і 126 – для підвищення кваліфікації.

Власники ваучерів можуть обирати професії і спеціальності для навчання серед переліку зі 123-х актуальних. Жителі Житомирщини поки вподобали всього 28: 12 робітничих професій і 16 спеціальностей. Серед спеціальностей лідирують «Медсестринство», «Психологія», «Менеджмент», «Геодезія і землеустрій» і «Соціальна робота», серед професій користуються попитом робітники фермерського господарства, кравці, кухарі, водії і монтажники гіпсокартонних конструкцій», – йдеться у повідомленні.

Упродовж липня по ваучери на навчання до підрозділів служби зайнятості звернулись 94 жителі Житомирщини, 80 з яких мають наміри пройти підготовку за іншою спеціальністю у закладах вищої освіти. До переліку затребуваних додались «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Комп’ютерні науки», «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», "Будівництво та цивільна інженерія» і «Дошкільна освіта».

215 жителів області на підставі ваучерів вже уклали договори з обраними закладами освіти на загальну суму майже 3,3 млн грн. Програма підвищення конкурентоспроможності дорослого населення на ринку праці фінансується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Повна інформація щодо ваучерів – на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

Нагадаємо: ваучер – це документ встановленого зразка, який дає можливість сплатити за навчання. Отримати його можуть люди віком від 45 до 60 років, люди з інвалідністю, звільнені зі служби військовослужбовці, внутрішні переселенці, а також особи, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

Консультації щодо отримання ваучерів та подальшого навчання на Житомирщині – у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном: 067-687-98-51 (у робочий час).