У Житомирі на Східній знайшли тіло чоловіка загорнуте у килим: поліція затримала причетного до його смерті

У Житомирі на Східній знайшли тіло чоловіка загорнуте у килим: поліція затримала причетного до його смерті

7 серпня майже опівночі до поліції зателефонував схвильований чоловік. Він помітив, що на вулиці Східній троє перехожих несли килим. За його переконанням всередині знаходилася людина. А на його оклик незнайомці кинули ношу і втекли. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

На місце події прибули спецпризначенці РПОП ГУНП в Житомирській області. Правоохоронці виявили загорнуте в килим тіло чоловіка на вигляд 45-50 років.

Уже вдосвіта поліцейські встановили особи ймовірно причетних до події. Нині вони свідчать у Житомирському райуправлінні поліції.

«Попередньо встановлено: понад добу тому четверо знайомих вживали спиртне у кімнаті гуртожитку, де проживає один з них. Найменший, 15-річний житель Глибочицької громади, пригадав, що один з присутніх завинив йому. Висуваючи претензії, хлопець побив чоловіка. Зрештою всі четверо лягли спати.

Уранці власник помешкання та двоє гостей пішли у справах, а побитий 41-річний житомирянин залишився відпочивати у кімнаті. Згодом, повернувшись додому, господар виявив у власному ліжку мертвого товариша. Тож він розшукав ще двох інших учасників застілля та повідомив про смерть чоловіка. Найменший з них попросив їх позбутися тіла. Завернувши померлого у килим, вони винести його на вулицю», – йдеться у повідомленні.

Слідчі затримали 15-річного хлопця у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Водночас поліцейські встановлюють роль та участь інших учасників подій.

Також слідчі звернулися до Житомирської окружної прокуратури для погодження повідомлення затриманому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.