Соціальні заклади Житомирщини отримають 200 Wi-Fi-роутерів для розбудови мереж безпровідного інтернету в сховищах і укриттях

Соціальні заклади Житомирщини отримають 200 Wi-Fi-роутерів для розбудови мереж безпровідного інтернету в сховищах і укриттях

У період повномаcштабної війни підтримка постійного зв’язку стає критично важливим завданням. Адже забезпечення можливості спілкуватися з близькими та друзями, а також доступу до актуальної інформації в моменти повітряних ударів і ворожого наступу стає надзвичайною потребою. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«Так, 09 серпня Житомирська обласна військова адміністрація разом з Міністерством цифрової трансформації України та міжнародними партнерами передають у 163 соціальні заклади (86 освітніх установ, 59 лікарень та амбулаторій, 18 геріатричних та психоневрологічних) Житомирщини 200 Wi-Fi-роутерів для забезпечення мереж безпровідного інтернету в сховищах й укриттях», – йдеться у повідомленні. 

Така ініціатива з розбудови мереж безпровідного інтернету в сховищах соціальних закладів Житомирщини набуває великого значення, оскільки сприяє збереженню зв’язку та поширенню важливої інформації серед населення, особливо в умовах військових загроз. Компанія Nokia, разом з Міністерством цифрової трансформації, вклала понад 500 тис. грн у цей проєкт, забезпечивши обладнання, що допомагає підтримувати зв’язок в осередках життєвого значення для громади.