Нашахраювала на шкільних укриттях майже 141 тисячу гривень: на Звягельщині причетній до незаконних оборудок оголошено про підозру

Нашахраювала на шкільних укриттях майже 141 тисячу гривень: на Звягельщині причетній до незаконних оборудок оголошено про підозру

Слідчі Звягельського районного відділу поліції зібрали докази причетності 48-річної житомирянки до шахрайства та підробки офіційних документів під час ремонтних робіт у навчальних закладах. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Встановлено, що жінка була офіційним представником житомирського підприємця, який здійснює послуги з будівництва та ремонту. Тож саме вона у жовтні та листопаді 2022 року уклала від його імені договори та додаткові угоди з однією з сільрад Звягельщини про поточний ремонт укриттів двох ліцеїв.

Офіційна представниця будівельної фірми надавала до сільської ради відповідні документи про проведені роботи, у тому числі і їх вартість. Однак вона свідомо внесла в акти приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості про розмір нарахованого єдиного соціального внеску (ЄСВ) на заробітну плату найманих працівників», – йдеться у повідомленні.

На підставі підроблених документів на рахунок підприємця було проведено перерахування бюджетних коштів на загальну суму понад п’ять мільйонів гривень. А завищений розмір нарахувань через оборудки жінки склав майже 141 тисячу гривень. Коштами вона розпорядилась на власний розсуд.

9 серпня слідчі поліції оголосили жінці про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди громаді (ч. 2 ст. 190 КК України), а також у складанні та видачі завідомо підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Звягельська окружна прокуратура.

Підозрюваній може загрожувати покарання від значних штрафних санкцій й аж до позбавлення волі на строк до трьох років.