Друга група дітей військовослужбовців поїхала на відпочинок до Естонії (ВІДЕО)

Друга група дітей із Житомирщини відправилася до Естонії. 35 маленьких українців впродовж тижня відпочиватимуть у літньому таборі за кордоном. Ініціатором проєкту став Народний депутат і керівник міжпарламентської групи співробітництва «Україна – Естонія» Арсеній Пушкаренко. Він розповідає, мер Таллінна, Міхаїл Килварт, підтримав ідею відпочинку для дітей одразу, естонська сторона взяла на себе організацію поїздки.

«Я радий, що сьогодні співпраця між Естонією та Житомирщиною багатогранна, що це не тільки відбудова об’єктів, але це й підтримка наших громад, у тому числі через транспорт, у тому числі через такі акції, таку підтримку, щоб діти наших військовослужбовців з усієї Житомирщини мали можливість поїхати, трошки переключитися, відпочити, провести прекрасні канікули в гарному середовищі, в дружньому середовищі, познайомитись з естонськими дітьми», — говорить Народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Вирішення всіх логістичних та організаційних питань узяв на себе благодійний фонд BGV, а з оформленням документів допомагала Житомирська обласна військова адміністрація.

«Ми спілкувалися з групою дітей, яка була до цього, і вони сказали, що це було одне з найкращого, що було у їхньому житті, тому для нас це, звичайно, була мотивація для того, щоб ще одну групу дітей відправити, і дуже очікуємо, що у них будуть не менш захоплюючі враження від цієї подорожі», — сказала директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Програма відпочинку орієнтована на знайомство з культурою та історією Естонії. Діти братимуть участь у заходах спортивного та культурного напрямку, а також матимуть вечір дружби з естонськими однолітками.

«Маю нагоду супроводжувати і, побачивши перший раз, я маю моральне право сьогодні сказати про належно організований відпочинок. 2 екскурсії до Таллінна у нас було минулий раз, що передбачено і нинішньою програмою, відвідування музеїв, перебування на морі передбачено. Скажу, що харчування для дітей відмінне – п’ятиразове», — розповідає начальниця відділу з питань сімейної політики департаменту соціального захисту Житомирської ОВА Тетяна Шмаюн.

Поїздку до Естонії організували для дітей військовослужбовців, серед них є ті, чиї батьки загинули від російського агресора або ж вважаються зниклими безвісти. Для більшості це перша подорож за кордон, діти кажуть, відчувають хвилювання перед новим і невідомим, але страху немає.

«Не боюсь, очікую чудові емоції, чудова поїздка буде», — сказав син військовослужбовця Костянтин.

Батьки ж найбільше переживають за дорогу, адже їхати довго, та все ж раді, що діти зможуть перезавантажитись.

«Треба, щоб діти відпочивали у було дитинство у дітей. Нові знайомства, гарні краєвиди, багато людей побачить інших», — каже мама Тетяна.

Уже з осені керівники проєкту працюватимуть над тим, щоб наступного літа ще більше дітей військовослужбовців змогли відпочити та оздоровитися в Естонії.