У Житомирі виділять 50 млн. грн. на потреби ЗСУ та закуплять навчальне обладнання для школярів

У Житомирі виділять 50 млн. грн. на потреби ЗСУ та закуплять навчальне обладнання для школярів

Сьогодні, 11 серпня, під час позачергового засідання сесії міської ради, депутати виділили для потреб військових 50 млн. грн. Кошти розподілять на придбання військової техніки, облаштування укриттів та закуплять 60 дронів. Про це повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Фейсбук.

«Як я й казав, сьогодні на сесії розподілили 50 мільйонів гривень на потреби ЗСУ. Це кошти місцевого бюджету, які ми спрямуємо на потреби військових, замість ремонтів, які можуть зачекати. Крім того, ще 10 мільйонів зарезервували на потреби військових у техніці. Ще 16 мільйонів — спрямуємо на субвенції військовим частинам та правоохоронцям.

Нашим навчальним закладам виділили 8 мільйонів гривень. Частина цієї суми піде на завершення є облаштування укриттів», – йдеться у дописі.

За словами Сухомлина частина коштів піде на закупівлю 60 дронів і тренажерів серцево-легеневої реанімації для шкіл. Він зазначив, що це нововведення в дисципліну «Захист України». 

«Літати на дронах, прицільно стріляти учнів ліцеїв навчатимуть інструктори 190-го та 199-го навчальних центрів. Також дітей навчатимуть першій домедичній допомозі», – каже Сухомлин.

Нагадаємо Міністр освіти анонсував зміни у програмі шкільного предмету Захист України: думки житомирян.