У Житомирі перекриють майдан Соборний задля прощання з бійцем полку «Азов» Бандилком Нестором

У Житомирі перекриють майдан Соборний задля прощання з бійцем полку «Азов» Бандилком Нестором

У зв'язку з церемонією прощання з військовим Бандилком Нестором, який віддав життя захищаючи Україну, 12 серпня у Житомирі перекриють майдан Соборний. Боєць загинув біля населеного пункту Бахмут де точаться важкі бої. Рішення ухвалили на позачерговому засідання виконкому 11 серпня.

«Ми розглядаємо це питання у зв’язку зі зверненням побратимів з частини, його будуть ховати у Житомирі, але не на військовому кладовищі. Ми не маємо права відмовляти. Думаю, що водії, які годину не зможуть проїхати по Соборному і будуть використовувати інші маршрути – це точно не велика проблема для того, щоб вшанувати пам’ять загиблого героя», – пояснив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

В міськраді кажуть, що всі питання щодо організації прощальної церемонії узгоджено з відповідними службами міста. Рух транспорту частково перекриють по вулиці Великій Бердичівській, на майдані Соборному та на вулиці Перемоги.

«Колона буде рухатись з міста Києва і десь з 09:30 до 10:00 вони будуть виїжджати в місто Житомир. Відповідні листи ми завжди робимо на патрульну поліцію, щоб забезпечити супровід колони. Далі буде йти прощання на майдані Соборному, літія, і далі прощання побратимів, друзів, рідних із Захисником. На другий день відбудеться поховання в Житомирі, але вже в колі сім'ї, близьких та друзів», – сказала директор Житомирського міського центру соціальних служб міської ради Ольга Юрченко.

Військовий з 2015 року вступив до лав ЗСУ та захищав рідну землю від російських загарбників. Загиблому Герою було 28 років. Солдат Бандилко Нестор  служив в складі полку «Азов». Загинув біля населеного пункту Бахмут Донецької області, – йдеться в проєкті рішення міської ради.