До Дня молоді волонтери розфарбовують трамвай у космічний дизайн (ВІДЕО)

До останнього Вероніка не знала що погодилась розфарбовувати. Каже, прочитала пропозицію помалювати в чаті для волонтерів. А вже прийшовши на локацію побачила перед собою залізне полотно – трамвай.

Ідея розмалювати міський трамвай прийшла до юних та креативних Kreativ_Spacе – молодіжного клубу у Житомирі. Кажуть, таку ініціативу вирішили приурочити до Дня молоді та зробити своєрідний подарунок місту, який матиме важливий сенс.

«Я (молодь) – не абстрактне майбутнє, я тут і зараз». Такий напис розмістять по обох сторонах трамваю. Це і буде основне послання для юних містян. А сам дизайнерський транспорт перетворять у космічний.

Ескіз розробляла житомирська художниця Анастасія Сладковська. Майстриня пропонувала різні варіанти, але усі разом з командою зупинились саме на цьому. Створюють його в декілька рук.

Саме полотно для творчості, розповідає Назар, надали доволі легко. Управління транспорту гарно сприйняло ідею, яку підтримали і у трамвайно-тролейбусному управління. Навіть самостійно підготували трамвай до фарбування.

Самі ж працівники ТТУ з цікавістю та захопленням спостерігають за процесом. Кажуть, за свої роки роботи бачать таке вперше, але ініціатива їм подобається. Хоча й не впевнені, що всі житомиряни оцінять.

Закінчити роботу планують до Дня молоді, однак за умови гарної погоди. Тож з наступного тижня на вулицях Житомира містяни вже зможуть побачити космічний молодіжний трамвай.