Під час виконкому Житомирської міськради розповіли про надходження та видатки бюджету (ВІДЕО)

Про виконання бюджету Житомирської міської територіальної громади говорили під час засідання виконкому. За показниками, за 1-ше півріччя року до бюджету надійшло понад 2 з половиною мільярда гривень.

Така сума становить 56% від виконання річного показника. Найбільше коштів до загального бюджету громади надійшло за рахунок податку на доходи фізичних осіб.

Основними джерелами перевиконання бюджету та збільшення надходжень є придбання військових облігацій. Отримано майже 38 мільйонів гривень.

Видатки за 1-ше півріччя становлять 2,2 мільярда гривень, з них 615 мільйонів надійшло до спеціального фонду. Інше – із загального бюджету.

Найбільший розпорядник коштів – департамент освіти. Наразі сума вже більша, у порівняні з минулим роком, майже на 200 мільйонів гривень. Щодо бюджету розвитку, наразі його виконання ст=ановить 44%. Передусім гроші були спрямовані на подолання наслідків збройної агресії росії.

Міський голова додав, що суми постійно змінюються та доповнюються відповідно до умов, спричинених широкомасштабною війною. І хоча бюджет дійсно збільшується, витрачати його є на що.

Окрім того, впродовж 1 півріччя поточного року забезпечено своєчасну та повну виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, оплату комунальних послуг та спожитих енергоносіїв.