15 діб адміністративного арешту за домашнє насильство: судове рішення для двох жителів Звягельщини

15 діб адміністративного арешту за домашнє насильство: судове рішення для двох жителів Звягельщини

Саме такий термін проведуть за ґратами 52-річний містянин та 51-річний житель Ярунської громади. Обидва знущалися з найрідніших – матері та сина. Тож правоохоронці склали відносно них адміністративні матеріали й у результаті агресори отримали покарання. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

До поліцейських звернулась 77-річна жителька райцентру із повідомленням про вчинення відносно неї протиправних дій її сином. 52-річний чоловік штовхав пенсіонерку, ображав та влаштовував сварки. До того ж чоловік ніде не працює та зловживає спиртним.

Також до правоохоронців находили повідомлення про вчинення домашнього насильства 51-річним чоловіком, жителем Ярунської громади. Він ображав свого 14-річного сина: погрожував, принижував, подекуди й бив.

В обох випадках інспектори, які виїжджали на місця подій, проводили з кривдниками профілактичні бесіди, виносили термінові заборонні приписи та складали адміністративні матеріали.

«Дебошири карались судом штрафними санкціями, проте це їх не зупиняло та вони продовжували тероризувати своїх рідних», – зазначив начальник сектору протидії домашньому насильству Звягельського РВП Сергій Лібіченко.

Тож останнього разу поліцейські склали відносно чоловіків адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) КУпАП.

Відтак суд ухвалив рішення про визнання кривдників винними та визначив їм покарання. Нині обидва перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.