До Європейського тижня мобільності у Житомирській громаді мають намір встановити парклети

До Європейського тижня мобільності у Житомирській громаді мають намір встановити парклети

Громадський простір включатиме ряд ключових функцій, як-от: велосипедна парковка, сидіння, а також кашпо, дерева та квіти. Парклет покликаний продемонструвати, що площа для паркування автомобілів може мати різне призначення та використовуватись одразу багатьма людьми. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Такі мініпростори вже встановлені у деяких містах України. Досвід показує, що зелені мінізони для відпочинку на узбіччях доріг та на паркінгах з лавками – необхідні для пішоходів та велосипедистів. А водіїв авто така ініціатива змусить замислитися над культурою паркування.

Цьогоріч Європейський тиждень сталої мобільності проходитиме з 16 до 22 вересня», – йдеться у повідомленні.

Житомир офіційно приєднався до хартії Європейського тижня мобільності-2023 (European Mobility Week). Міський голова Сергій Сухомлин підписав відповідний документ.

Заходи, що заохочують зміну поведінки мешканців європейських громад на користь активної мобільності, громадського транспорту та інших екологічно чистих транспортних рішень, відбудуться у Житомирській громаді за підтримки GIZ. Активності відбудуться також у 729-ти містах й містечках 31-ї країни.

Одне із головних завдань кліматично нейтрального майбутнього Житомира та Європейського Зеленого Курсу (the European Green Deal) - екологізація міської транспортної інфраструктури.

До слова, до кінця року у нашій громаді планують впровадити перші рішення розвитку велосипедної інфраструктури за підтримки Bike City consulting. Над розробкою Концепції вже працюють.