У Житомирі відбулося засідання депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» (ФОТО)

У Житомирі відбулося засідання депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» (ФОТО)

17 серпня відбулося засідання депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» Житомирської обласної ради, під час якого представниці обʼєднання обговорили плани роботи на друге півріччя та підбили підсумки проведеної роботи за перші шість місяців 2023 року. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

«Зокрема, депутатки планують доопрацювати та винести на розгляд сесії обласної ради проєкт рішення щодо затвердження Кодексу етичної поведінки, який сприятиме зміцненню поваги до депутатів, їх високому авторитету в суспільстві та встановить порядок вирішення можливих конфліктних ситуацій між депутатами. Авторками ідеї є депутатки обласної ради та членкині ДГГП «Рівні можливості» Людмила Кицак та Алла Мусевич.

Також у планах учасниць обʼєднання на друге півріччя 2023 року продовження співпраці з Радою Європи, зокрема щодо впровадження програми про волонтерство на Житомирщині.

До того ж заплановано моніторинг актуальних потреб різних верств населення, зокрема й ВПО, у віддалених громадах Житомирської області», – йдеться у повідомленні.

Крім того, представниці ДГГП «Рівні можливості» мають намір організувати і провести восени Форум жіночого лідерства та ініціювати проведення гендерного аудиту безпеки територій навчальних закладів області.

Також під час засідання говорили про інформаційний безпековий простір, зокрема для дітей та молоді, порушували питання репродуктивного здоровʼя жінок.

Довідково. Депутатська група з гендерних питань «Рівні можливості» Житомирської обласної ради була створена 27 травня 2021 року. Пріоритетом діяльності обʼєднання є відстоювання гендерної рівності.

З початком повномасштабного вторгнення членкині обʼєднання беруть активну участь у волонтерському русі, створенні та роботі волонтерських штабів, допомозі внутрішньо переміщеним особам, наданні гуманітарної допомоги.