У Коростенському районі ліквідували пожежу причепу вантажівки, в якій знаходилося 2 тонни палива для твердопаливного котла

У Коростенському районі ліквідували пожежу причепу вантажівки, в якій знаходилося 2 тонни палива для твердопаливного котла

17 серпня о 19:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання причепу вантажного автомобіля «VOLVO», що перевозила 22 т палива для твердопаливного котла у пелетах, поблизу с. Лісівщина Ушомирської територіальної громади Коростенського району. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

«Водій транспортного засобу помітив, що з-під тенту причепа почав виходити дим. Він викликав рятувальників та ще до прибуття їх намагався загасити вогонь за допомогою вогнегасника, однак полум’я швидко поширювалося», – йдеться у повідомленні.

Чергове відділення вогнеборців, яке прибуло на місце виклику, встановило сильне задимлення тентованого причіпу та полум'я з-під його коліс. На підмогу було викликано друге відділення бійців-рятувальників. Їм довелося вручну розвантажувати пелети з паливом. Паралельно з цим на приборкання полум’я було подано два водяні стволи. Значне пожежне навантаження створювало легкозаймистість та щільність палива.

О 19:58 вдалося локалізувати загоряння запобігши поширенню загоряння на весь причіп, тим самим врятувавши близько 16 т паливних пелет. О 20:15 пожежу ліквідували.

Наразі усі обставини даної пожежі встановлюються.