31-ий День Незалежності очима українців: допрем'єрний показ однойменного фільму у Житомирі (ФОТО)

31-ий День Незалежності очима українців: допрем'єрний показ однойменного фільму у Житомирі (ФОТО)

У Житомирі презентували фільм Володимира Тихого «День Незалежності». Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Цей фільм був знятий за один день. Звісно, перед зйомками ми їздили знайомитися з головними героями, допомагали їм звикнути до процесу створення кіно. Підготовка до зйомок тривала понад місяць, а чорновий постпродакшн був зроблений майже за півтора. Потім ми співпрацювали з Польським кіноінститутом, який підтримав фільм фінансово. У ході співпраці поляки протягом чотирьох місяців допомагали з постпродакшном. Тому 24 серпня прем'єра фільму відбудеться ще й у декількох містах Польщі», – каже режисер картини Володимир Тихий.

Стрічка зображує тридцять перший День Незалежності очима працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, відповідальних за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, «пляжних» патрульних з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу в Харкові, художниці з Києва та народного депутата, який стояв у витоків проголошення незалежності України.

«Головна думка картини – цінність нашого життя. За нього слід боротися і берегти у найменших проявах. Фільм вийшов легким і життєствердним. А наступний, сподіваюсь, буде про День Перемоги», – підсумовує Володимир Тихий.

З 24 серпня картина виходить у широкий прокат, і кожен матиме можливість її переглянути.