Волонтери відвідали психоневрологічний інтернат в Ушомирі: привезли солодощі та іграшки жителькам (ВІДЕО)

Радість та обійми чекали на волонтерів у «Пугачівському психоневрологічному інтернаті», куди вони приїхали, щоб порадувати жительок смаколиками.

«Від початку війни це як другий дім наш. Там обіймають, люблять, ми постійно там. Оцей дитячий майданчик, який ви там бачили, це теж ми зробили – «Українська служба порятунку»», — каже комісар ВГО «Українська служба порятунку» в Житомирській області Віталій Присяжнюк-Жилко.

В інтернаті в Ушомирі проживає близько 100 жінок різного віку, усі вони з особливими потребами. Мешканки нечасто їдять солодощі та фрукти, тож волонтери намагаються виправити цю ситуацію і радують жінок такими візитами.

«Ми звичайні, але люди. Ми розуміємо, що ми робимо, для чого ми робимо і яка відповідальність на нас. На нас відповідальність за допомогу та увагу тим, хто не може відповідати за свої дії. Потрібно, щоб у тих, за кого ми відповідальні, було все так, як у нас, тобто, все добре», — говорить засновник ГО «Житомир – щит» Платон Агеєв.

Окрім печива, морозива та фруктів волонтери привезли до інтернату засоби гігієни та іграшки. Більшість жительок розчулилися та абсолютно кожна дякувала благодійникам.

До інтернату поїхали одразу декілька благодійних фондів і громадських організацій.

«ГО «Житомир – щит», ДФТГ «Житомир – щит», ДФТГ «Коростень» №1, БФ «Справжні українці», ГО «Еко Бровари», ДФТГ «Еко Бровари». Та інші волонтери, які ще не стали на реєстрацію», — сказав комісар ВГО «Українська служба порятунку» в Житомирській області Віталій Присяжнюк-Жилко.

Організувала ж таку акцію всеукраїнська громадська організація «Українська служба порятунку» на честь своєї 25-ої річниці з дня офіційної державної реєстрації, а також приурочили візит до Дня незалежності України. Організація має 21 напрямок роботи, серед них допомога дітям, людям з особливими потребами, малозабезпеченим сім’ям, військовим.

«З початку війни ми здійснюємо серйозні наполягання, щоб допомагати фронту. У зв’язку з повномасштабною війною дуже багато зусиль прикладається для того, щоб підтримати наше військо, допомогти людям і навчити людей рятувати себе і рятувати одне одного», — розповідає голова ВГО «Українська служба порятунку» Павло Диба.

Наразі головний напрямок діяльності «Української служби порятунку» – навчання з домедичної підготовки.

«Той титанічний труд, який вони роблять для того, щоб наші хлопці на передовій вміли правильно використовувати медичну та домедичну допомогу, тому що це дуже важливо. Хлопцям конче потрібно знати як допомогти своєму побратиму, якого поранили, щоб врятовувати життя», — сказав засновник ГО «Житомир – щит» Платон Агеєв.

На честь своєї річниці «Українська служба допомоги» нагородила орденами благодійні фонди та громадські організації, з якими вони спільно працюють задля нашої перемоги. Серед таких і «Житомир – щит» а також її засновник – Платон Агеєв.

«Сьогодні ці відзнаки, якими нагородили мене та мою організацію – це ще один доказ того, що ми не стоїмо на місці, ми працюємо на капітальний фундамент нашої перемоги над орками, над фашистами та на майбутнє наших дітей. Ми зараз творимо історію», — говорить засновник ГО «Житомир – щит» Платон Агеєв.