У Житомирі відбулася нарада з питань здійснення делегованих повноважень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та надання адміністративних послуг через ЦНАП

133
У Житомирі відбулася нарада з питань здійснення делегованих повноважень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та надання адміністративних послуг через ЦНАП

Сьогодні, 21 серпня, відбулася спільна нарада з питань здійснення делегованих повноважень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та надання адміністративних послуг через ЦНАП територіальних громад. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

До наради долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, регіональний координатор Центрального міжрегіонального Управління Міністерства юстиції Валентин Залізнюк, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА Наталія Арендарчук та представники ЦНАПів Житомирщини. 

«У сучасних умовах забезпечення надання доступних та якісних послуг громадянам, є і буде одним з пріоритетів державної політики, в тому числі у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, яка нерозривно пов’язана з подіями життя кожного», — сказав Віктор Градівський. 

Державна реєстрація актів цивільного стану проводиться з метою забезпечення реалізації прав фізичної особи та офіційного визнання і підтвердження державою фактів народження фізичної особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті. 

Триває процес забезпечення рівної можливості для всіх жителів області якісно отримувати адміністративні послуги, вирішенню проблемних питань та перешкод, з якими стикаються громади при наданні послуг з державної реєстрації актів цивільного стану 

Громади області плідно працюють на тим, щоб усі найпотрібніші послуги надавалися на місцях швидко та у комфортних умовах. Тому одним із надважливих завдань є безперервна співпраця та конструктивних діалог. 

«Впевнений, що за результатами сьогоднішньої наради громадяни матимуть можливість на території області реалізувати свої права у належний спосіб», — підсумував Віктор Градівський.