У Житомирі відбулося засідання робочої групи з розроблення проєкту Програми комплексного відновлення території області на 2023-2030 роки

У Житомирі відбулося засідання робочої групи з розроблення проєкту Програми комплексного відновлення території області на 2023-2030 роки

Сьогодні, 21 серпня, під головуванням першої заступниці начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталії Остапченко, відбулося засідання робочої групи з розроблення проєкту Програми комплексного відновлення території Житомирської області на 2023-2030 роки. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

До наради долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, начальники РВА, представники профільних структурних підрозділів ОВА. 

Як зауважила Наталія Остапченко, з метою відновлення і розвитку території Житомирської області видано  розпорядження  начальника Житомирської обласної військової адміністрації від 08.06.2023 №236 «Про Програму комплексного відновлення території Житомирської області на 2023-2030 роки», яким затверджено склад робочої групи із розроблення проєкту Програми, а також визначено термін прийому пропозицій громадськості. 

Термін реалізації Програми визначено до 2030 року, вона має відповідати  цілям сталого розвитку України на період до 2030 року, визначеним Указом Президента України від 30 вересня 2019 р. № 722.

«Основною метою, що спонукала до розроблення програми, окрім питань відновлення постраждалих територій, розмінувань і інших першочергових заходів, стало питання пошуку приорітетів розвитку регіону, покращення соціального забезпечення населення, розвиток місцевого самоврядування як самодостатніх територіальних громад в системі області», – зазначила Наталія Остапченко. 

Учасники засідання обговорили:

  1. Стан отримання державних та регіональних інтересів від центральних органів виконавчої влади, суміжних обласних військових адміністрацій, територіальних громад області, а також отримання пропозицій громадськості для врахування у проєкті Програми.
  2. Про підготовку технічного завдання до тендерної документації на розроблення проєкту Програми комплексного відновлення території Житомирської області на 2023-2030 роки. 

Враховуючи необхідність глибокого фахового аналізу та підготовки програмних заходів, планується провести закупівлю послуг по розробленню проєкту Програми. Проведення закупівлі здійснить Департамент регіонального розвитку ОВА. 

Тендерні процедури планується розпочати у вересні-жовтні поточного року. 

До оголошення торгів необхідно підготувати Технічне завдання, що має містити конкретні розділи майбутнього проєкту та вимоги щодо об’єму інформації.

«Необхідна злагоджена робота всіх наших структур, взаємодія з кожною громадою по відповідному напрямку спільно з райдержадміністраціями. Розраховуємо на співпрацю з ДСНС та головним управлінням статистики», – сказала Наталія Остапченко.

Після підбиття підсумків засідання було взято до уваги інформацію щодо стану отримання державних і регіональних інтересів для використання у розробленні проєкту Програми комплексного відновлення території Житомирської області на 2023-2030 роки. Отримання інших пропозицій від центральних органів виконавчої влади узяти на контроль.