У Житомирі встановлять 322 вузли обліку теплової енергії: навіщо (ВІДЕО)

Згідно закону про комерційний облік комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» повинне встановити 322 вузли обліку теплової енергії.

«Це обовязково для того, щоб обєктивно прораховувати вартість тепла і перерозподіл тепла всередині будинкових мереж. Чому? Тому що там діє автономне опалення, там місця загального користування, загальних потреб будинку. Ми повинні зробити правильний розподіл», — каже директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Для встановлення усіх вузлів обліку теплової енергії потрібно 40 мільйонів гривень, наразі з міського бюджету виділено 25.

Роботи планують закінчити до кінця поточного року. Складності полягають у тому, що працівників не вистачає, тому що багато фахівців наразі служать у лавах Збройних сил України.

«Це величезний обсяг роботи: зробити переврізки, зробити електричний і технологічний доступ. Тобто, це велика купа роботи. Зараз перші 60 лічильників ми робимо, договори виконуються, 7 підрядників виконують ці роботи», — сказав директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

У Житомирській міській раді говорять, встановлення теплових лічильників допоможе зменшити кількість боржників, так як облік проводитиметься об’єктивно по відношенню до усіх містян.

Це призвело до того, що утворилася недостача у розмірі 40 мільйонів гривень.

У міській раді кажуть, тарифи на теплоенергію не змінювалися вже 5 років, тобто, місто створює умови для того, щоб усі могли оплатити рахунки. Тож з боржниками боротимуться через суд та вимагатимуть додаткові відсотки державним або приватним виконавцям.